Un agent de securitate israelian a ucis vineri dimineata un evreu venit la Zidul Plangerii din Ierusalim, principalul loc sacru al iudaismului, luandu-l drept un militant palestinian, a anuntat politia israeliana, citata de AFP.

Potrivit purtatorului de cuvant al politiei, Micky Rosenfeld, barbatul, "pentru un motiv necunoscut, a strigat Allahu Akbar (Dumnezeu este cel mai mare, in araba)". Politia a precizat ca "un agent de paza a scos arma si a tras mai multe focuri in directia suspectului, care a decedat din cauza ranilor".

Incidentul a avut loc cu putin timp inainte de ora locala 8:00 (05:00 GMT), in timp ce piata din fata Zidului Plangerii era plina de credinciosi veniti pentru rugaciunea de dimineata in ajunul sabatului, zi de repaus pentru evrei.

Agentul de securitate a declarat anchetatorilor ca a crezut ca barbatul, in varsta de 46, se pregatea sa scoata ceva din buzunar cand a strigat "Allahu Akbar" si ca era pe cale sa atace, informeaza postul public de radio.

Potrivit sursei citate, politia nu a gasit insa obiecte suspecte asupra victimei.

Zidul Plangerii este considerat drept principalul loc sacru sin religia iudaica, fiind ultimul vestigiu al celui de doilea templu iudeu din Ierusalim, distrus de romani in anul 70.

Acesta este situat in partea de vest a Muntelui Templului (pe culmea caruia se afla astazi sanctuarul musulman Haram ash Sharif), al treilea loc sfant al islamului, ceea ce face ca Zidul de Apus, cum mai este cunoscut, sa fie unul dintre zonele cele mai sensibile din Ierusalim, cu ciocnirile frecvente intre palestinieni si fortele de securitate israeliene.