Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs in noaptea de sambata spre duminica in centrul Mexicului si a fost resimtit in capitala, au afirmat autoritatile, fara a anunta pentru moment victime sau pagube materiale, trasmite Mediafax.

Cutremurul a fost inregistrat la ora 00:19 (08:19 ora Romaniei), la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de orasul Huitzuco, in statul Guerrero, la o adancime de 50 de kilometri, a precizat Serviciul national de seismologie din Mexic.

"Primele informatii arata ca Ciudad de Mexico nu a suferit pagube", a declarat pe contul sau de Twitter Miguel Angel Mancera, primarul capitalei, unde cutremurul a fost resimtit puternic.

"Nu am primit informatii cu privire la incidente importante", a declarat la randul sau Fausto Lugo, directorul protectiei civile.

Totusi, mai multe cartiere din capitala au ramas fara curent electric, potrivit postului de radio Formato 21.

Cutremurul a provocat scene de panica in centrul capitalei unde clientii restaurantelor si discotecilor, speriati, au fugit.

O parte din oras a fost distrusa in septembrie 1985 de un cutremur cu magnitudinea de 8,1, soldat cu 3.700 de morti, potrivit surselor oficiale, si peste 20.000 potrivit organizatiilor neguvernamentale.