Uruguay este in alerta sanitara dupa moartea inexplicabila a doi membri ai echipajului unei nave sub pavilion chinezesc ce a acostat saptamana aceasta in portul Montevideo, un al treilea fiind spitalizat in stare grava, a informat ministerul sanatatii publice din aceasta tara, transmite AFP.

Nava a ajuns la Montevideo marti, avand la bord aproximativ 40 de persoane. Un marinar era deja mort, iar un altul a decedat la spital. Un al treilea membru al echipajului a inceput sa sufere de aceleasi simptome ca si marinarii decedati, fiind de asemenea internat.

"Aceasta a treia persoana se afla intr-un centru medical, diagnosticul bolii sale nu a fost inca stabilit, dar starea sa este stabila. Toate masurile de precautie au fost luate", a declarat ministrul Sanatatii, Marlene Sica, confirmand o informatie difuzata de ziarul El Pais.

Potrivit ministrului, boala de care sufera marinarii chinezi nu a fost inca determinata, insa in urma examenelor clinice au fost excluse posibilitatile ca aceasta sa fie o infectie bacteriana, o gripa epidemica sau hantavirus (febra hemoragica transmisa prin intermediul rozatoarelor).

Potrivit ziarului El Pais, simptomele prezentate de marinarii chinezi erau edeme ale membrelor inferioare, extenuare si insuficienta cardiaca.

Autoritatile din Uruguay au semnalat acest caz la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si la Organizatia panamericana a sanatatii.