Compania braziliana JBS, lider mondial in procesarea carnii de vita, a anuntat marti ca va opri temporar comercializarea carnii europene, dupa ce numele sau a fost mentionat in scandalul carnii de cal etichetata drept carne de vita, anunta Agerpres. Compania JBS Toledo, filiala comerciala din Europa a societatii braziliene, "nu va mai comercializa carne europeana pana cand va fi restabilita increderea in lantul logistic al carnii de vita europene", a precizat JBS intr-un comunicat.

Anuntul acestei societati survine dupa cel al grupul elvetian Nestle, cel mai mare producator mondial de produse alimentare, care a comunicat retragerea de la vanzare in Spania si Italia a doua produse care au la baza carne de vita, Buitoni Beef Ravioli si Beef Tortellini, dar in care a fost gasit ADN de carne de cal. Grupul elvetian da vina pe furnizorul german al acestor produse, H.J. Schypke, care este si subcontractant al societatii JBS Toledo.

JBS precizeaza ca H.J. Schypke nu face parte din grupul sau, iar in cazul produselor comercializate cu eticheta Nestle "toate procesele operationale si logistice au fost realizate de compania subcontractanta germana care a livrat produsul clientului final".