Chris Kyle, un fost soldat de elita, lunetist al armatei americane care a ucis peste 150 de irakieni in timpul razboiului, a fost impuscat mortal sambata, intr-un poligon de tragere din Texas (sudul Statelor Unite), a anuntat duminica Fundatia Fitco Cares, la crearea careia acesta a contribuit, transmite AFP.

Chris Kyle, in varsta de 38 de ani, era foarte dedicat acestei fundatii care ajuta fostii soldati suferinzi de stres post-traumatic la intoarcerea din misiunile in teatrele de razboi.

Sambata, el a participat tocmai la o activitate pentru ajutorarea unui soldat ce suferea de stres post-traumatic, desfasurata la un poligon de tragere din Glen Rose, in statul Texas, potrivit postului de televiziune local WFAA-TV.

Respectivul soldat, in varsta de 25 de ani, a fost arestat, fiind suspectat ca l-a ucis pe Chris Kyle, precum si pe un vecin al acestuia.

Chris Kyle a participat la patru misiuni in Irak intre 1999 si 2009. El a primit multiple distinctii pentru serviciile sale in slujba armatei si a scris o carte de succes, "American Sniper", in care povesteste ca, avand in vedere numarul mare de persoane pe care le-a ucis, insurgentii irakieni au pus o recompensa pe capul sau.