Casa Alba a publicat sambata o fotografie in care Barack Obama este surprins in plina actiune, cu carabina la umar, pentru a arata ca presedintelui ii place tirul impotriva unor tinte de argila, in timp ce tara este angajata intr-o dezbatere asupra reglementarii armelor de foc, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Obama tragand cu pusca in tinte de argilaFoto: Flickr / whitehouse

Presedintele apare in aceasta fotografie din profil, in timp ce trage cu carabina, la 4 august, intr-un stand de tir de la Camp David, resedinta rurala a presedintilor americani, in statul Maryland, in apropiere de Washington, precizeaza Casa Alba, care a publicat imaginea pe site-ul Flickr.

Obama poarta ochelari si o casca de protectie, este imbracat cu un pulover si poarta blugi. Din pusca iese fum.

Publicarea acestei imagini raspunde scepticismului unor conservatori, in urma unui interviu pe care presedintele l-a acordat revstei New Republic, la 27 ianuarie, in care spunea ca, la Camp David, practica "tot timpul tirul la tinte mobile de argila".

In plina dezbatere asupra reglementarii regimului armelor de foc, presedintele intentiona sa arate ca nu este total ostil armelor de foc atunci cand sunt utilizate in scopuri de recreere, o idee sustinuta prin publicarea fotografiei sambata.

Presedintele este asteptat luni in nordul Statelor Unite, pentru a apara o consolidare a legislatiei privind armele de foc, prima sa vizita cu aceasta tema de cand a lansat acest proiect, in urma atacului armat de la Newtown, soldat, la jumatatea lui decembrie, cu 26 de morti.