Actiunea Frantei in Mali nu este incheiata, insa stafeta va fi preluata in curand de state africane, a afirmat sambata presedintele Francois Hollande, in cursul unei vizite in orasul Tombouctou, din nordul statului Mali, anunta Agerpres. "Din 11 ianuarie, am realizat deja o mare parte din munca, dar ea nu este inca total incheiata. Va mai dura cateva saptamani, dar obiectivul nostru este sa predam stafeta", a declarat seful statului francez.

"Nu avem vocatia de a ramane (in Mali - n.red.): prietenii nostri africani vor putea face treaba care a fost a noastra pana acum", a adaugat el.

La randul sau, presedintele malian interimar, Dioncounda Traore, le-a multumit soldatilor francezi pentru "eficacitatea" si "profesionalismul" lor, care au permis eliberarea populatiei din nordul tarii.

In cursul vizitei la Tombouctou, presedintele Hollande a denuntat "barbaria" si "vointa de distrugere" a gruparilor islamiste armate care au ocupat timp de mai multe luni nordul statului Mali.

Presedintele Francois Hollande efectueaza sambata o vizita in Mali pentru a sprijini trupele franceze care lupta impotriva combatantilor islamisti din nordul tarii. Vizita are loc dupa trei saptamani de la declansarea ofensivei militare franceze in sprijinul fortelor din Mali.