Zece persoane, intre care patru copii, au murit si alte 120 au fost ranite in seara de 31 decembrie, la Luanda (capitala Angolei), intr-o busculada produsa la intrarea intr-un stadion unde era organizata o ceremonie religioasa de Anul Nou, a relatat agentia angoleza Angop, citata de AFP.

Potrivit purtatorului de cuvant al Protectiei civile, Faustino Sebastiao, citat de Angop, cele zece victime au murit asfixiate, strivite de multime la intrarea in stadionul Cidadela Desportiva, unde doar doua dintre cele patru porti erau deschise.

Doisprezece raniti erau inca spitalizati marti.

"Asteptam participarea a 70.000 de persoane, dar acest numar a fost cu mult depasit", a admis Ferner Batalha, episcopul Bisericii Universale a Imparatiei lui Dumnezeu, o biserica penticostala ce a organizat seara de Anul Nou.

Potrivit prelatului, biserica a prevenit autoritatile si a solicitat colaborarea Crucii Rosii pentru a supraveghea adunarea religioasa.

Directorul serviciilor clinice din cadrul spitalului Americo Boavida, Lina Ali, a confirmat ca victimele au murit din cauza asfixiei si a precizat ca 70 de persoane implicate in incident au fost spitalizate in total in noaptea de Anul Nou.

Biserica Universala a Imparatiei lui Dumnezeu este o biserica penticostala fondata in Brazilia in 1977.

O tragedie similara s-a produs si in Abidjan (Coasta de Fildes), unde cel putin 60 de oameni au murit si peste 200 au fost raniti intr-o busculada ce a avut loc in timpul festivitatilor de Revelion.

Incidentul a avut loc in noaptea dintre ani, in jurul orei locale 02.00, cand oamenii care privisera focul de artificii de pe stadionul din oras plecau acasa. Potrivit unor informatii, majoritatea celor care si-au pierdut viata sunt copii.