Tarile din regiune trebuie sa trimita armament palestinienilor pentru a lupta impotriva Israelului, a declarat duminica presedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, citat de agentia oficiala Irna, transmite AFP.

"Actiunile politice ale unor tari din regiune sunt utile, dar nu suficiente. In prezent, asteptam din partea lor sa trimita un ajutor militar" palestinielor, a declarat Larijani.

"Statele Unite si Occidentul trimit armament regimului sionist. Atunci de ce sa nu fie trimise si arme Palestinei?", a continuat el.

Presedintele Parlamentului iranian a mai afirmat ca anumite tari din regiune au "comis o eroare strategica provocand un conflict intern in Siria, prin trimiterea de arme" unor grupari rebele siriene.

"Asteptam din partea unor tari din regiune sa isi schimbe comportamentul si, in loc sa incurajeze un conflict intre doua grupuri musulmane in Siria, sa trimita aceste arme Palestinei, pentru a lupta impotriva regimului sionist", a insistat el, vizand implicit tari din regiunea Golfului Persic si Turcia.

Iranul, care sustine miscarile islamiste palestiniene, nu recunoaste Israelul si afirma frecvent ca statul evreu este sortit disparitiei. Teheranul este principalul aliat regional al Siriei si denunta in mod regulat sustinerea oferita de catre anumite state occidentale si arabe rebelilor sirieni.