Televiziunea publica spaniola va relua in septembrie transmiterea coridelor, dupa sase ani de la disparitia lor pe micile ecrane si pe fondul cresterii opozitiei fata de aceste spectacole, a anuntat TVE, citata de Agerpres.

Festivalul de corida din PamplonaFoto: Agerpres/AP

Reluarea transmisiunilor va avea loc pe 5 septembrie, de la ora 18.00, cu ocazia festivitatilor de la Valladolid, pe afisul carora se vor afla toreadori prestigiosi, precizeaza comunicatul TVE, a carei presedintie s-a schimbat in luna iunie.

Aceasta va fi prima dintr-o serie scurta, dar simbolica, de manifestari taurine pe care postul intentioneaza sa le difuzeze, afirma TVE.

Televiziunea publica incetase, la sfarsitul lui 2006, sa mai transmita coride, invocand costurile ridicate si audienta limitata.

La inceputul lui 2011, Cartea alba a TVE prevedea ca nu vor mai fi difuzate in program coride, pentru ca acestea au loc la ore la care se uita la televizor si copii.

Un sondaj publicat de cotidianul El Pais in 2010 a aratat ca 60% dintre spanioli se opun acestei vechi traditii.

Catalonia, dupa insulele Canare, a interzis definitiv desfasurarea de coride, in timp ce primaria din San Sebastian (Tara Bascilor) a anuntat ca nu va reinnoi in 2013 contractele cu organizatorii de astfel de manifestari