Un american din Washington, care a comandat pe Internet un televizor, a fost surprins cand a primit o arma de asalt semiautomata, a anuntat miercuri politia americana citata de AFP.

Mediafax relateaza ca autoritatile americane au inceput o ancheta dupa ce au fost anuntati de Seth Horvitz ca a primit un coletul in care se afla arma de asalt tip SIG Sauer Sig716.

Politistii "au fost putin socati la inceput, nu au mai avut de a face cu o astfel de situatie pana acum. Mi-au cerut datele si mi-au spus ca vor veni sa recupereze arma pentru ca este ilegal sa o pastrez. Si este, de asemenea, ilegal sa o transport cu masina, deci nu as fi putut sa o duc eu (la sectia de politie - n.r.)", a povestit americanul pentru postul de televiziune Fox 5.

Desi adresa de pe colet era a lui Horvitz, care comandase un televizor ecran plat de pe site-ul Amazon.com, factura din interiorul pachetului era adresata unui magazin de arme din statul estic Pennsylvania.

Un purtator de cuvant al politiei din Washington a declarat pentru AFP ca a fost demarata o ancheta. Incidentul survine la cateva zile dupa ce au avut loc in SUA doua atacuri armate.

"Am vazut in ultimele saptamani distrugerile pe care acest tip de arme le pot face", a declarat Dan Gross, presedintele unei asociatii de lupta impotriva violentelor provocate de arme de foc. "Trebuie sa facem mai mult si sa nu fim o tara in care arme de asalt ajung in mainile unor indivizi periculosi", a adaugat Dan Gross.