O moschee a fost incendiata de o persoana neidentificata, in timpul noptii de duminica spre luni, in Kansas (centrul Statelor Unite), potrivit autoritatilor locale. Nu au fost semnalate victime deoarece in momentul izbucnirii incendiului, moschee era goala, potrivit Mediafax.

Pompierii si fortele de ordine au sosit la fata locului in jurul orei locale 03.40 (11.40, ora Romaniei), la Centrul Islamic din Joplin, folosit de o comunitate de aproximativ 125 de persoane drept loc de rugaciune. "Cladirea este distrusa complet", a declarat purtatorul de cuvant al biroului fortelor de ordine din Jasper County, Sharon Rhine.

"Nimeni nu a fost arestat pentru moment. Nu putem sa numim acest eveniment drept o crima rasista pentru ca nu am arestat pe nimeni care ne-ar putea permite sa ajungem la aceasta concluzie".

In urma cu o luna, pe 4 iulie, un barbat neidentificat a aruncat un coctail Molotov asupra aceleiasi moschei. Acest loc de rugaciune a fost tinta mai multor acte de vandalism inca de la deschidere, in 2007, potrivit membrilor comunitatii.