Garda Financiara din Italia, care a descoperit recent 12 milioane de dolari ascunsi intr-o banca din Elvetia de Vito Ciancimino, fostul primar mafiot din Palermo, Sicilia, continua sa caute patrimoniul acestui fost politician italian asociat cu mafia siciliana Cosa Nostra in Romania. Aici, familia Ciancimino ar face afaceri cu unii parteneri romani oculti, administrand depozitul de deseuri de la Glina, langa Bucuresti, informeaza duminica editia online a cotidianului Il Sole 24 Ore din Milano, citat de Agerpres.

Garda Financiara italiana incearca, de mai multe luni, sa reconstruiasca patrimoniul lui Vito Ciancimino, care a murit acum zece ani. Este vorba de un tezaur format din mari sume de bani ascunse in strainatate, un patrimoniu care ar fi rezultatul afacerilor facute de familia Ciancimino in anii '80 cu mafia din Sicilia, bani care ar fi utilizati acum de fiul lui Vito, Massimo Ciancimino. Acesta a fost condamnat definitiv la doi ani si zece luni inchisoare de Procuratura din Palermo pentru reciclare de bani murdari.

Pe baza informatiilor primite de la Garda Financiara, magistratii de la Palermo ancheteaza acum noi episoade de reciclare de bani si unele presupuse afaceri pe care fiul lui Vito Ciancimino, Massimo, le-ar avea in Romania, cu ajutorul unor parteneri oculti.

In mod deosebit, anchetele s-ar concentra asupra depozitului de deseuri de la Glina, la marginea Bucurestiului, unde Massimo Ciancimino ar avea afaceri cu parteneri romani, estimate la 300 de milioane de euro. "Orice suma de bani s-ar gasi in Romania, in Elvetia sau in oricare alta tara, sunt dispus sa o donez imediat sinistratilor din Emilia Romagna, care au avut de suferit in urma cutremurelor din luna mai, si familiilor victimelor mafiei", a declarat Massimo Ciancimino.