Presedintele sirian Bashar Al-Assad a declarat joi, in cadrul unui interviu televizat, ca guvernul sau are datoria de a ''elimina teroristii'' pentru a-si proteja poporul, informeaza Reuters. De asemenea, Assad a exclus orice solutie venita din exterior pentru rezolvarea crizei din Siria.

Assad, protejat de RusiaFoto: Agerpres

''Guvernul sirian are responsabilitatea de a-si proteja toti cetatenii. Aveti responsabilitatea de a elimina teroristii din orice colt al tarii'', a declarat liderilor sirian pentru televiziunea publica.

Bashar Al-Assad a subliniat ca nu va permite nicio interventie militara straina pentru rezolvarea crizei in Siria, ''pentru ca nimeni nu stie sa rezolve problemele Siriei la fel de bine ca noi''.

Presedintele sirian s-a aratat neincrezator in ceea ce priveste o posibila interventie militara declansata de criza cu care se confrunta tara sa. El a dat exemplul Libiei si a declarat ca ceea ce s-a intamplat acolo ''nu este o solutie de luat in calcul'', intrucat Libia se afla intr-o situatie mult mai rea decat in trecut. ''Putem vedea cu totii pretul platit acum de poporul libian'', a adaugat Assad.

Liderul de la Damasc a criticat, de asemenea, Turcia, relatiile Siriei cu aceasta inrautatindu-se simtitor in urma incidentului de saptamana trecuta, cand un avion militar turc a fost doborat de fortele siriene.

''Ceea ce vedem acum arata pozitia unor oficiali turci, dar nu pe deplin'', a spus Assad. ''Politica oficialilor turci a provocat moarte si violente sangeroase in randul poporului sirian'', a continuat presedintele sirian.

''Aceasta este o gluma pe care o auzim adesea, pentru a demonstra ca s-a produs o ruptura in cadrul armatei si ca, prin urmare, nu mai exista o armata'', a declarat Assad, referindu-se la rapoartele care spun ca fortele iraniene si membrii gruparii Hezbollah sunt implicate direct in operatiunile armatei Siriene.

Interventia presedintelui sirian vine pe fondul violentelor in crestere de pe teritoriul Siriei, fapt ce i-a determinat pe diplomatii straini sa planifice o reuniune la Geneva cu scopul de a pune capat violentelor sangeroase.