Unchiul lui Kim Jong-un a fost prezentat de televiziunea de stat din Coreea de Nord alaturi de nepotul sau, fiul fostului lider Kim Jong-il, in uniforma militara, sugerand astfel pozitia sa inalta in ierarhia de la conducerea statului comunist, relateaza BBC.

Kim Jong-Un si unchiul sau Jang Song-thaek (stanga)Foto: Reuters/ captura ecran

O sursa declarase zilele trecute pentru Reuters ca Jang Song-taek va face parte dintr-o conducere colectia de la Phenian, impreuna cu armata si nepotul sau.

maginile difuzate duminica indica faptul ca Jang Song Thaek a fost numit intr-o noua functie militara. In imagini se poate vedea cum Jang Song Thaek ii aduce un omagiu lui Kim Jong Il, al carui corp neinsufletit a fost depus in palatul memorial Kumsusan din Phenian.

Potrivit Ministerului Unificarii din Coreea de Sud, este prima data cand televiziunea de stat nord-coreeana il prezinta pe Jang Song Thaek purtand uniforma militara.

Presa din Nord il numeste deja pe Kim Jong-un "marele succesor" si comandantul suprem al armatei.

Kim Jong-il a murit sambata trecuta, iar Coreea de Nord a decretat doliu national pana in 28 decembrie, cand va fi inmormantat.

Jang Song Thaek, casatorit cu sora lui Kim Jong-il, a fost supus in trecut unui proces de "re-educare". Insa in ultimii ani a fost numit in mai multe pozitii cheie.

Pana acum, el a aparut in tinute civile, costume business, si era considerat un oficial de partid mai degraba decat membru al armatei.