Statele Unite isi doresc o "aprofundare" a cooperarii militare cu Burkina Faso, in special pentru a face fata fluxului de arme venite din Libia, in urma recentului conflict, a declarat un inalt comandant al fortelor armate americane din Africa, citat de AFP.

"Am discutat despre importanta parteneriatului intre cele doua tari si mai ales despre rolul pe care il joaca Burkina Faso in operatiunile de mentinere a pacii", cu precadere in regiunea Darfur din Sudan, a declarat generalul Carter Ham, in cadrul unei intalniri cu presedintele burkinez Blaise Compaore.

"Situatia din Libia va avea repercusiuni asupra intregii regiuni si am discutat despre modalitatile prin care ne putem coordona eforturile in ceea ce priveste controlul si tranzitul armelor ce provin din Libia", a adaugat Carter.

Statele Unite au intensificat cooperarea cu Burkina Faso in ultimii ani si au dotat armata burkineza cu mijloace logistice si tehnice sofisticate, in lupta impotriva retelei teroriste Al-Qaeda din Magrebul islamic (AQIM).