​Presedintele venezuelan Hugo Chavez a declarat joi, la sosirea din Cuba, ca "a scapat de cancer", transmite Reuters. Chavez a mers in Cuba pentru analize, dupa ce a urmat patru sedinte de chimioterapie.

Hugo ChavezFoto: Reuters

"Totul a mers perfect. Am primit note mari, 20 din 20 posibile. M-am vindecat de boala... Noul Chavez a sosit", le-a spus liderul de la Caracas ziaristilor, la sosirea in Venezuela.

Presedintele venezuelan, in varsta de 57 de ani, a fost spitalizat de urgenta in iunie, in timp ce se afla intr-o vizita oficiala la Havana, si a fost operat pentru un abces pelvian, potrivit declaratiilor oficiale.

Ulterior, Chavez a recunoscut ca a suferit o interventie chirurgicala pentru inlaturarea unei tumori canceroase in Cuba, dar a asigurat ca recuperarea sa se desfasoara bine.

Luna trecuta, el a terminat un ciclu de patru tratamente prin chimioterapie, trei administrate in Cuba si unul la Caracas.

Duminica, medicul care l-a ingrijit pe Chavez in 2002, Salvador Navarrete, a declarat ca presedintele Venezuelei nu are de trait mai mult de doi ani.