Sir Ian Botham, fostul capitan al echipei nationale de cricket a Angliei, crede ca o combinatie intre pedeapsa corporala, partide de cricket si interzicerea emisiunilor tip reality show ar putea preveni scandalurile in randul tinerilor de tipul celor care au avut loc in Londra si alte orase mari in timpul verii, scrie Daily Telegraph.

Pe vremea cand era capitan al echipei nationale, Botham ea cunoscut pentru perserverenta si disciplina din teren, si crede ca sportul de echipa si duritatea, care l-au dus pe el la succes, pot rezolva problemele tinerilor.

"Trebuie neaparat sa le oferim oportunitatea sa socializeze, sa se elibereze si sa se disciplineze, sa se joace si sa fie ceva la nivel national. De asemenea, tinerii nu se vor plictisi de el", a declarat Botham, cu ocazia lansarii initiativei sale pentru versiunea speciala de cricket jucat intr-o "cusca" cu zone colorate special, special pentru a se putea juca in orase pe asfalt.

In ceea ce priveste duritatea, Sir Ian spune ca parintii ar trebui sa fie lasati sa isi bata copiii cand gresesc, batul ar trebui readus inapoi in scoli si folosit si respectul pentru politie restaurat.

Sir Ian are la randul sau trei copii, acum adulti si patru nepoti, cu varste cuprinse intre un an si jumatate si 17 ani.

Botham a fost nevoit sa ramana in hotelul in care se afla din centrul orasului Birmingham cand au izbucnit revoltele. El a declarat ca experienta l-a determinat sa se implice in a-i lua pe tineri de pe strada si a-i implica in sport.