Marian Iancu, patronul echipei Poli Timisoara, a fost condamnat de catre Tribunalul Bucuresti la zece ani de detentie in dosarul RAFO, in timp ce Octavian Iancu, fratele omului de afaceri, a primit si el o pedeapsa de noua ani de inchisoare. Decizia poate fi contestata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Marian Iancu, patron FC TimisoaraFoto: AGERPRES

Trimisi in judecata in anul 2006, Alexandru Marian Iancu, Constantin Margarit, Octavian Iancu, Gheorghita Iancu, Marius Turica, Silviu Neacsu, Akaroglu Cuneyt, Elenkalan Hayrettin si Basaran Kadri Mazhar au fost judecati pentru "evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani".

Statul - prejudiciat cu 1.356,5 miliarde de lei

Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori ai firmei VGB Impex SRL, in perioada 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultand un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

Margarit Constantin, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Alexandru Marian Iancu, Silviu Neacsu, Gheorghita Iancu si Marius Turica au derulat activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria RAFO - societatea Tender SA - Carom SA, conform procurorilor Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Conform anchetatorilor, cei mentionati mai sus au savarsit infractiunea de spalare de bani, grupul de noua persoane folosindu-se in activitatea lor de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL si SC Test Petrol SRL.

Arestati pe 14 februarie 2005, eliberati pe 24 iunie 2005

Alexandru Marian Iancu, Constantin Margarit si Octavian Iancu au fost arestati in ziua de 14 februarie 2005, dar au fost eliberati pe 24 iunie 2005 in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti (s-a apreciat ca pot fi cercetati de procurori in stare de libertate).

Cum se apara Marian Iancu

"E o eroare judiciara, nu e vorba de dosarul RAFO, avocatii mei vor indrepta aceasta greseala. Nu poate sa ramana asa, pur si simplu sunt niste confuzii", a declarat Marian Iancu (sport.ro).

A cedat 51% din actiunile echipei catre Consiliul Judetean Timis

In cursul zilei de luni, cu putin timp inainte de a afla decizia Tribunalului Bucuresti, Marian Iancu a cedat 51% din actiunile echipei Politehnica Timisoara catre Consiliul Judetean Timis.

"Am avut astazi (n.r. luni) o intalnire cu actionariatul echipei, iar concluzia a fost ca accepta ca noi, CJT, impreuna cu CLT si probabil Universitatea Politehnica sa preluam 51% din actiuni. In perioada urmatoare se va face un audit, ni se va prezenta un buget pentru anul viitor si lucrurile se vor aseza treptat. In termen de doua saptamani sper sa finalizam actele" - Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis.