Incepand de miercuri 27 iulie si pana duminica 31 iulie, se va desfăşura la Galaţi cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, în cadrul căruia vor fi prezentate filme româneşti, producţii internaţionale celebre, dar şi scurt metraje studenţeşti.

În cadrul festivalului vor fi prezentate filme studenţeşti de scurtmetraj (15 la număr, de joi până sâmbătă, în sala Studio a Teatrului 'Fani Tardini', în faţa unui juriu de specialitate), două work-shop-uri despre film şi regie, dar şi filme româneşti de succes: 'Îngerul necesar' (joi, la ora 17,00, la Teatrul Dramatic), 'Oul de cuc' (joi, ora 21,00, în Grădina Publică), 'Sania albastră' (vineri, la ora 17,00, la Teatrul Dramatic), 'Umilinţă' (sâmbătă, la ora 17,00, la Teatrul Dramatic) şi 'Poker' (sâmbătă, ora 21,00, în Grădina Publică).

Cele 15 filme studenţeşti de scurtmetraj au fost selectate din peste 200 de productii care au participat la diferite festivaluri studenţeşti de profil.

Se vor acorda premii pentru imagine, regie şi scenariu, iar premiul cel mare va consta în producţia unui scurt metraj, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, de firma de producţie Lumiere Artists', a afirmat directorul firmei, Ionuţ Popa, citat de Agerpres.

Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale 'Future Movie', este organizat, la Galaţi, de Centrul Cultural Dunărea de Jos, Centrul Naţional al Cinematografiei, Lumiere Artists, Consiliul Judeţului şi Primăria Galaţi.