Documentarul Oceanul mare, realizat in 2009 de Katharina Copony, va fi proiectat vineri, 25 februarie 2011, de la ora 18.00, la Seara de film de la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti). Filmul care urmareste povestea a trei imigrantii chinezi din Bucuresti va fi prezentat de producatoarea Ada Solomon (HiFilm).

Spatiul urban romanesc, marcat de varii influente culturale, fie ele occidentale, fie orientale, a fost, incepand cu anii ‘90, locul in care multi imigranti chinezi si-au gasit rostul. Evitand problemele generale pe care toti strainii le au, filmul urmareste discret si profund trei istorii ale unor chinezi aflati in confruntarea cotidiana cu concurenta comerciala, cu nedreptatea si ilegalitatile sau cu dezacordurile religioase. Toate drumurile celor trei duc, intr-un fel sau altul, la centrul comercial Europa, epicentrul vietii sociale, nu lipsite de singuratate sau pericole.

Katharina Copony s-a nascut in 1972 la Graz si a studiat la Viena. Documentarul Il Palazzo, realizat in 2006, a fost recompensat cu premiul Arte pentru cel mai bun german documentar, in 2006. Documentarul Oceanul mare (90’, coproductie Germania-Romania-Austria) a obtinut Premiul pentru film documentar la Duisburg Filmweek, Germania, in 2009.

Intrarea publicului este libera, in limita locurilor disponibile, informeaza biroul de presa al

ICR.