Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) organizeaza o proiectie speciala a filmului Burta balenei de Ana Lungu si Ana Szel, duminica, 16 ianuarie, de la ora 20,00. Este a doua proiectie publica in Romania a acestei productii independente, dupa cea din mai 2010, desfasurata tot la NCRR.

Burta balenei, film scris si regizat de Ana Lungu si Ana Szel (care interpreteaza si rolul principal) a fost selectionat la Festivalul de Film de la Locarno (in competitia „Filmmakers of the Present”) si la Festivalul International de la Vancouver (in sectiunea „Cinema of Our Times”). In distributie mai apar doi regizori de film (Andrei Enache si Marius Olteanu) si o actrita (Iulia Lazar), precum si membrii familiei Anei Szel. Imaginea este semnata de Alexandru Paul (care apare si ca actor), montajul – de Dana Bunescu, iar Marcela Ursu este producator executiv. Bugetul productiei a fost de 2.500 de euro. Filmul este coprodus de 42 Km Film, casa de productie a lui Corneliu Porumboiu ocupandu-se si de gasirea unui distribuitor pentru Burta balenei.

Ana are 30 de ani si locuieste cu parintii. Ramasa singura acasa in week-end, constata ca si-a pierdut telefonul, ceea ce o impiedica sa afle daca a sunat-o sau nu Ciprian, cu care a avut o aventura in seara precedenta. Spre amuzamentul si enervarea prietenilor, care vin la ea sa vada un film, vizionarea este frecvent intrerupta de schimbul de mesaje absurde dintre Ana si presupusul hot al telefonului.

La proiectia de pe 16 ianuarie vor participa Ana Lungu, una dintre cele doua autoare ale filmului, si mai multi membri ai echipei sale. Prin asemenea evenimente, Noul Cinematograf al Regizorului Roman doreste sa incurajeze productia cinematografica independenta si sa ii sprijine pe cineastii romani sa ajunga la public.