​În luna lui Cuptor, Netflix vrea să ofere filme de calitate abonaților care n-au plecat încă în vacanță. Printre cele mai bune se numără o producție originală care este deja un mare succes pe plan global deși este un film de... animație, o adaptare după Jane Austen, o acțiune trepidantă cu actori faimoși, dar și un „clasic” de Steven Spielberg.

NetflixFoto: Bekir Ugur / Dreamstime

Catch Me If You Can / Prinde-mă! Dacă poți! (2002, scor 8,1/10)

De necrezut, dar filmul a fost lansat în același an cu alt mare succes al lui Spielberg, „Minority Report”. Este povestea incredibil de adevărată a escrocului Frank Abagnale (Leonardo DiCaprio, în singura lui colaborare cu Spielberg) și a agentului FBI jucat de Tom Hanks care este pe urmele lui.

The Sea Beast / Monstrul mărilor (2022, scor 7,1/10)

După succesul de anul trecut cu „Mitchells vs. The Machines”, nominalizat la Oscar, Netflix mai dă o lovitură cu un film de animație care doar în câteva zile de la lansare domină topul global al vizionărilor (în România este, bineînțeles, pe locul I, copiii sunt în vacanță ca și în alte 45 de țări!).

Într-o țară care pune preț pe vânarea uriașilor șerpi de mare, este povestea unui vânător macho de monștri marini, a cărui viață este dată peste cap de o micuță pasageră clandestină care s-a strecurat pe corabie.

Persuasion / Persuasiune (2022, se lansează pe 15 iulie)

În arhive nu lipsesc adaptările după romanele lui Jane Austen, iar Netflix mai vine cu una în care joacă Dakota Johnson, după ultimul roman al scriitoarei. O tânără începe din nou relația cu fostul logodnic, de care se despărțise cu ani în urmă. Va fi interesant de văzut cum va fi transpusă o poveste clasică în ton cu sensibilitățile moderne.

The Gray Man (2022, se lansează pe 22 iulie)

După ce frații Russo au făcut „Avengers: Infinity War” și „Avengers: Endgame”, două dintre cele mai mari succese ale tuturor timpurilor, chiar că puteau să mai facă orice – inclusiv să-l aducă pe Ryan Gosling dintr-o pauză auto-impusă (n-a mai făcut niciun film după „First Man” din 2018, dedicat lui Neil Armstrong) într-un mare film comercial.

Gosling joacă un „om cenușiu”, care din spatele unui număr (Sierra Six) face treburi murdare pentru CIA. După ce o misiune o ia razna, devine vânat el însuși de un fost spion devenit psihopat: o aventură spion-contra-spion pe tot globul. Este cel mai scump film făcut vreodată de Netflix și probabil următorul său succes imens.

Surse: The Wrap, IMDb

Poți vedea lista completă a filmelor și serialelor lansate de Netflix în luna iulie AICI sau afla mai multe vești din lumea cinematografiei, pe lângă alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: