Sezonul de cinema în aer liber al Noului Cinematograf al Regizorului Român (NCRR), care se va deschide lunea viitoare, 26 mai, propune iubitorilor celei de-a şaptea arte, până joi, premiere europene de top şi filme româneşti.

Potrivit Agerpres, printre filmele care vor rula în aer liber se numără: 'Bucureşti, unde eşti?', în regia lui Vlad Petri, 'Canibal' de Manuel Martín Cuenca, cu Olimpia Melinte (distribuite de Transilvania Film), 'Walesa: Man of Hope', în regia lui Andrzej Wajda, 'Il etait une foret', de Luc Jacquet, 'Blood Ties', de Guillaume Canet, cu Clive Owen, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana (distribuite de Independenţa Film).

Nu vor lipsi nici evenimentele speciale, însoţite de dezbateri cu realizatori români şi retrospective.

Un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucureşteni care vor să vadă un film într-o atmosferă liniştită şi să participe la evenimente culturale, NCRR se află în incinta Muzeului Naţional al Ţăranului Român (intrarea Monetăriei nr. 3).

Biletul este de 10 lei, preţ întreg şi 7 lei redus pentru elevi şi studenţi şi se cumpără de la casă înaintea filmului, fără a se face rezervări.