Pelicula “Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, a fost selectată în secţiunea competițională “Cineasti del presente”, dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film, din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno (Elvetia). Evenimentul va debuta luna viitoare, pe 7 august și se va desfășura până pe 17 august.

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise.

Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean și Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Filmările au fost realizate in toamna anului trecut în locații din București și Sinaia.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare – “D’ale Bucureștilor” și “Lucy Castle-Hotea”.

“Roxanne” este o producție Hi Film în coproducție cu Abis Studio și Cor Leonis Films, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Pelicula va fi lansată în această toamnă în România și va fi distribuită de Parada Film.

Cel mai nou lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, "Când se lasă seara peste Bucureşti", a fost selectat in competiţia internaţională a festivalului.

Filmul lui Corneliu Porumboiu, cu titlul întreg "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism", îi prezintă în distribuţie pe Bogdan Dumitrache, Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu şi Alexandru Papadopol şi va rula în premieră mondială la Festivalul de la Locarno. Pelicula spune povestea unui regizor care încearcă să îşi realizeze propriul film.

“Șase pești mari”, regia Ștefan Constantinescu

“Șase pești mari”, regia Ștefan Constantinescu

Foto: Hi Film Productions

În cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno va fi prezentat și scurtmetrajul “Șase pești mari” în regia lui Ștefan Constantinescu. Producția suedeză a fost selecționată în programul competițional “ Pardi of domani”, secțiune dedicată filmelor de scurt și mediu metraj.

“Șase pești mari” este cea mai nouă producție semnată de Ștefan Constantinescu, filmată integral în România la sfârșitul anului trecut și la care Hi Film a fost producător asociat. Din distribuție fac parte Vera Vitali, Mattias Brunn și actorii români Gheorghe Ifrim și Lucian Ifrim.

Regizorul și artistul vizual Ștefan Constantinescu locuiește și lucrează în Stockholm. Ștefan Constantinescu este unul dintre cei mai importanți artiști români. Împreună cu Andrea Faciu și Ciprian Mureșan a reprezentat România la Bienala de la Veneția din 2009. Filmele sale anterioare (“Family Dinner” sau „Dacia, dragostea mea”) au participat la festivaluri internaționale importante și s-au bucurat de aprecierea criticii de specialitate dar și a publicului, informeaza Hi Film Productions.

Festivalul Internațional de Film de la Locarno, unul dintre festivalurile europene de prestigiu a ajuns la a 66 a editie. Evenimentul se va desfasura intre 7 si 17 august 2013.