În perioada 20 august – 23 septembrie, opt participanți din România vor lucra alături de alți patru colegi din Cehia, Polonia, Slovacia, Republica Moldova și Croația, pentru a realiza patru documentare de scurtmetraj în cadrul Aristoteles Workshop (AW).

Programul international de film Aristoteles WorkshopFoto: Aristoteles Workshop

AW este un atelier anual de film documentar în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri din Europa Centrală și de Est în crearea propriului documentar de 30 de minute. În ultimii 6 ani, filmele produse de AW au fost selecționate și premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc. Susținut de Canalul ARTE/France, alături de Centrul Național al Cinematografiei și de Institutul Cultural Român, programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaști. A șaptea ediție a workshopului intensiv, produs de Dan Nuțu va avea loc la Vama (judeţul Suceava), în Bucovina.

Aleși de o comisie a televiziunii ARTE/France, care a analizat dosarele a aproape 80 de candidați, cei 12 tineri selectați pentru ediția din 2012 a Aristoteles Workshop vor petrece cinci săptămâni în Bucovina împreună cu cineaști din Europa și vor fi ghidați pas cu pas în realizarea documentarului, de la pitch la montajul final. Programul este susținut de companiile iStyle Bucharest, primul Apple Premium Reseller din România și AVIS Rent a Car.

Trainerii de anul acesta vor fi regizorul iranian Rafi Pitts, olandezul Jeroen Berkvens, documentariștii Jacques Deschamps și Tania Rakhmanova, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.