Un echipaj de jandarmi care efectua cercetari in teren, in urma unui apel la 112 prin care se anunta ca la o societate comerciala din comuna Clejani, judetul Giurgiu, se fura fier, a fost atacat, joi, cu pietre si obiecte contondente de un grup de romi surprinsi la fata locului.

"Astazi, am primit un apel prin 112 cu privire la faptul ca din curtea unei societati comerciale din comuna Clejani mai multi indivizi sustrag fier. Ajuns la fata locului, echipajul de jandarmi format din doua persoane a stabilit ca sesizarea se confirma, dar cand jandarmii au incercat sa ii prinda pe faptasi acestia au fugit si au aruncat cu obiecte contondente si pietre spre ei, geamul lateral dreapta al masinii de interventie fiind spart", a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Giurgiu, Nicoleta Parvu.

Ea a precizat ca niciunul dintre jandarmii care au intervenit la fata locului nu a fost ranit.

Pentru prinderea faptasilor unul dintre jandarmi a fost nevoit sa traga un foc de avertisment in plan vertical.

In prezent, la fata locului se afla si un echipaj de politie care efectueaza cercetari pentru prinderea faptasilor, din primele estimari fiind vorba de aproximativ 20 de persoane care se aflau la furat de fier.