Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, la Craiova, ca in opinia sa este potrivit pentru functia pe care o ocupa.

"Oamenii marunti se leaga de lucruri marunte. Da, cred ca sunt potrivit pentru aceasta functie. Referitor la greselile gramaticale, cei de buna credinta care au urmarit acest subiect au remarcat ca in plenul Senatului fusesem interpelat de domnul Georgica Severin care a spus ca cuvantul cadru este de genul feminin. La mine a fost o neatentie si in loc de cadru, am pronuntat cuvantul coleg. Pot sa spun ca ministrul Educatiei nu are probleme cu gramatica", a spus Funeriu in cadrul unei conferinte de presa dupa ce a fost intrebat daca crede ca este potrivit pentru functia pe care o ocupa si daca crede ca poate oferi un exemplu noilor generatii, relateaza Agerpres.

Funeriu a tinut sa precizeze ca a fost in Senatul Romaniei "pentru a apara sistemul de invatamant de o agresiune uriasa la care putea sa fie supus prin introducerea in plenul Senatului a unui amendament care viza exclusiv interese ilegitime in ceea ce priveste patrimoniul universitatilor private".