Costica Argint, condamnat la trei ani si sase luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si arestat in decembrie 2009 in Italia, ar putea iesi din Penitenciarul Focsani, dupa ce Judecatoria Focsani a admis cererea acestuia de eliberare conditionata, informeaza Mediafax.

"Instanta de judecata dispune eliberarea conditionata a condamnatului Argint Costica, in prezent detinut in Penitenciarul Focsani", se arata in hotararea instantei de judecata.

Costica Argint a facut mai multe cereri de eliberare conditionata, iar una dintre acestea a fost aprobata, in 2 martie 2011, de Judecatoria Focsani. Argint a convins instanta ca se incadreaza pentru liberarea conditionata deoarece a executat deja o parte din pedeapsa, ceea ce ii permitea sa solicite eliberarea conditionata.

"Am solicitat liberarea conditionata in baza articolului 59 din Codul Penal, in sensul ca pedeapsa a fost executata. Aceleasi concluzii le-a depus si reprezentantul Parchetului. Instanta a apreciat in mod corect ca sunt indeplinite conditiile si a dispus punerea detinutului in libertate", a precizat avocatul Cristian Dragovici.

Surse din cadrul IPJ Vrancea au precizat ca Argint ar putea fi eliberat marti deoarece Parchetul Judecatoriei Focsani nu a mai facut recurs.

"Costica Argint va fi eliberat marti dupa-amiaza din Penitenciarul Focsani. Urmeaza ca Ministerul Justitiei sa stabileasca daca va fi trimis in Italia pentru continuarea cercetarilor", au precizat surse din cadrul Politiei vrancene.

Costica Argint a fost adus din Italia in octombrie 2010. Barbatul fusese condamnat la trei ani si sase luni inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si a fost arestat in decembrie 2009 in Italia. Autoritatile de la Roma au acordat extradarea temporara a lui Costica Argint, urmand ca la ispasirea pedepsei sa fie predat in Italia.

Costica Argint (53 de ani), originar din Focsani, a fost arestat de autoritatile italiene de la Tivoli, potrivit Politiei Romane.

In aprilie 1997, Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce ar fi intrat intr-un bar din comuna vranceana Gagesti, ar fi distrus mai multe bunuri si ar fi ranit grav doua persoane, spuneau surse din politie.

In acelasi an, in timpul procesului, barbatul ar fi fugit din tara in Italia. In 2006, Costica Argint a reusit sa obtina statutul de azilant politic in Italia.

Lider al Asociatiei romilor refugiati politici din Italia, Costica Argint a devenit cunoscut dupa ce a aparut alaturi de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu si de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc dupa ce romanul Romulus Mailat a fost acuzat, in 2007, de uciderea unei italience.