Prezent la bilantul Ministerului Public presedintele Traian Basescu a declarat ca are informatii potrivit carora "unele dosare care se blocheaza din faza initiala, inca de la procurori". Presedintele a subliniat ca are in acest sens doar informatii nu si probe.

Iata declarata presedintelui:

  • Cum, de asemenea, si nu insinuez nimic, dar atrag atentia ca sunt unele dosare care se blocheaza din faza initiala, inca de la procurori. Am informatia, nu am proba ca este cu rea-credinta, ca atare, nu invinuiesc pe nimeni, dar atentionez asupra fenomenului. Dosarele, mai ales cele de evaziune fiscala, de crima organziata trebuie sa mearga cu maxima prioritate catre instante, in incercarea de recuperare a resurselor statului. As spune ca pentru 2011 raman trei mari prioritati.
  • Lupta impotriva coruptiei la nivel inalt si la nivel local si aici, categoric, este vorba de cei care influenteaza decizia, ma refer, fara drept de apel, la demnitari ai statului, fie ca sunt demnitari de rang local sau de rang national, ei sunt cei care practica traficul de influenta. A doua prioritate, egala ca importanta desigur, dar in ordinea enumerarii, evaziunea fiscala, care trebuie combatuta fara menajamente si cea de-a treia, grupurile locale de crima organizata, asa-numitele clanuri. La bilantul Politiei rugam, ceream ca in acest domeniu sa nu stea piatra pe piatra.