Un sofer baut, care in noaptea de vineri spre sambata a accidentat un pieton in judetul Dambovita, a fugit cu victima acasa, transmite Agerpres. Incidentul produs la Gaesti vine in contextul in care incidentele in trafic s-au inmultit in ultima perioada pe soselele din Romania.

Potrivit Agerpres, accidentul a avut loc in centrul orasului Gaesti. Soferul a lovit cu masina un pieton ce transporta o roaba. Conducatorul auto a luat victima si a urcat-o in masina, insa, in loc sa o transporte la spital, a dus-o la el acasa.

Un martor care a vazut ce s-a intamplat a sunat la 112 si a anuntat Politia.

In fata anchetatorilor, soferul a sustinut ca pietonul accidentat a refuzat sa fie transportat la spital, insa barbatul lovit spune ca nu-si aduce aminte nimic dupa accident. Victima a fost transportata pentru investigatii suplimentare la Spitalul de Urgenta din Targoviste.

La verificari s-a descoperit ca soferul care a produs accidentul avea o alcoolemie de 0,51 miligrame in aerul expirat.

"Pe numele acestuia s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducere sunt influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita, Raluca Trandafir.

In noapte de joi spre vineri, un taximetrist bucurestean in varsta de 49 de ani a fost omorat in bataie de un tanar de 22 de ani, dupa o cearta pornita din cauza unui loc de parcare. Incidentul s-a petrecut in Bucuresti, pe strada Liviu Rebreanu, in zona statiei de metrou Titan.