Un taximetrist bucurestean in varsta de 49 de ani a fost omorat in bataie de un tanar de 22 de ani, dupa o cearta pornita din cauza unui loc de parcare. Incidentul s-a petrecut noaptea trecuta, in Bucuresti, pe strada Liviu Rebreanu, in zona statiei de metrou Titan, anunta televiziunile de stiri.

Potrivit Pro Tv, taximetristul isi lasase masina pe locul pe care si soferul de 22 de ani voia sa parcheze. Victima a intrat in stop cardio-respirator in urma loviturilor primite, iar medicii de la SMURD nu l-au mai putut ajuta, cu toate ca au incercat timp de o ora sa il resusciteze.

''In cursul noptii de joi spre vineri mai multi participanti la trafic si-au facut semne obscene si si-au adresat injurii. Doi dintre soferi, dintre care unul taximetrist, s-au luat la bataie. La un moment dat victima, taximetristul de 59 de ani, imbrancit de tanarul de 22 de ani, s-a dezechilibrat si a cazut. Tanarul i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele in zona capului. Cadavrul a fost ridicat, transportat la IML si in cursul acestei zile urmeaza sa se faca necropsia'', a declarat Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, pentru Agerpres.

Cercetarile sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti - Sectia urmarire penala si serviciul omoruri, a precizat aceasta.

''In prezent inca se mai audiaza martori pentru a vedea daca bataia dintre cei doi era strict pentru un loc de parcare sau a fost o sicanare in trafic. Urmeaza sa fie stabilite exact conditiile in care s-a petrecut evenimentul. A fost emisa ordonanta de retinere si urmeaza ca tanarul de 22 de ani sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva'', a mai spus Diana Sarca.

Vestea ca taximetristul a murit intr-un mod atat de brutal s-a raspandit rapid printre colegii lui, care s-au adunat imediat la locul tragediei.

Incidentul nu este unul singular, in ultimii ani violentele din trafic inmultindu-se in tara noastra.

In primavara anului trecut, un pensionar din Craiova a murit dupa ce a fost batut de un sofer enervat ca aceasta traversa strada prea incet.

In plus, lipsa locurilor de parcare este una dintre problemele Capitalei. Chiar zilele trecute s-a inregistrat o premiera pe piata imobiliara din Bucuresti, dupa ce proprietarul unei cladiri noi de birouri din cartierul Floreasca a hotarat sa-si demoleze imobilul deoarece nu are locuri de parcare.

Dan Marin, arhitect si membru in Comisia Tehnica de Urbanism, a declarat ca, in viitorul apropiat, aceasta va fi soarta tuturor caldirilor care nu au locuri de parcare. "Pana acum investitorii erau de parere ca fac economie daca nu fac locuri de parcare. Cu cat aveau mai multi metri patrati de inchiriat, cu atat era mai bine. Cand toata lumea a facut asta si masinile au fost depozitate pe domeniul public au aparut problemele. Una la nivel social. A doua la nivel interior, deoarece clientii care inchiriaza aceste spatii doresc confort. Locul de parcare contribuie si el la acest confort si la buna functionare a firmelor, mai ales de cand se ridica masinile si nu mai poti parca oriunde. Daca locurile de parcare lipsesc, spatiile respective nu se inchiriaza si cred ca multe cladiri vor ajunge in aceasta situatie", a explicat arhitectul.