Tigarile de contrabanda care se vindeau in pietele sucevene s-au rarit, iar preturile acestora au crescut dupa arestarile celor 59 de politisti de frontiera si vamesi de la PTF Siret, scrie Monitorul de Suceava.

De exemplu, dacă un pachet de Viceroy se vindea cu 5,5 lei, acum preţul a crescut la 7 lei. Acelaşi preţ de vânzare este şi pentru un pachet de Monte Carlo, comparativ cu şase lei acum o săptămână. Creşteri se înregistrează şi la Winston, de la şapte la opt lei, respectiv Kent, de la opt la nouă lei, dar şi la Next, care acum se vinde cu opt lei, faţă de 6,5 lei acum câteva zile, potrivit ziarului sucevean.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie fac cercetari penale impotriva a 59 de persoane, intre care un comisar de politie de frontiera, lucratori de politie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava si lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal Siret. Acestia sunt acuzati de trafic de tigari si luare de mita.

Sumele primite de politistii care lucrau intr-o tura variau intre 7.000-8.000 de lei si pana la 20.000-25.000 de lei, in conditiile in care, intr-o tura lucrau aproximativ 10-12 persoane, potrivit DNA.