Un inalt oficial al Parlamentului European a recunoscut faptul ca aproximativ 20 de eurodeputati continua practica angajarii membrilor de familie ca asistenti europarlamentari, lucru care a provocat iritarea mai multor membri ai legislativului european, noteaza EUObserver.

Odinioara foarte raspandita, aceasta practica a fost interzisa prin noile reguli privind statutul asistentilor europarlamentari in iulie 2009. Totusi, o derogare de la noile norme le permite eurodeputatilor care au angajat membri ai familiilor lor inainte de iulie 2009 sa continue sa faca acest lucru pana in 2014.

"Around 20 members use the derogation provided under Article 78(3)," reveal a series of written responses to questions from MEPs put to the European Parliament's secretary general, Klaus Welle.

"Circa 20 de membri folosesc derogarea oferita de articolul 78(3)", se arata in raspunsul dat de secretarul general al PE, Klaus Welle, unor intrebari scrise venite din partea mai multor eurodeputati.

Raspunsul nu mentioneaza insa si despre ce eurodeputati este vorba. ''Numele membrilor care fac uz de aceasta derogare nu pot fi facute publice ca urmare a prevederii de protejare a confidentialitatii informatiilor personale'', se arata in raspunsul secretarului general al PE.

Din informatiile preliminare, printre eurodeputatii care fac uz de practica angajarii membrilor de familie ca asistenti parlamentari, se numara cei din Marea Britanie si Irlanda, desi se pare ca si alte nationalitati par implicate.

Mai multi eurodeputati s-au pronuntat deschis impotriva acestei practici.