Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oskar Fuzes, a declarat joi, pentru Agerpres, ca pozitia tarii sale cu privire la aderarea Romaniei la Schengen nu s-a schimbat si ca Presedintia ungara a UE va sustine cu toate fortele acest demers.

  • "Parerea si pozitia Ungariei nu s-au schimbat, sprijinim Romania cu toate fortele in aderarea la Spatiul Schengen in timpul Presedintiei Ungariei, conform calendarului. Nu stiu ce s-a intamplat cu interviul domnului ministru de interne, probabil a fost o greseala. Nu stiu nimic. Presedintia ungara stie, bineinteles, ca exista state membre care au alta pozitie, suntem realisti. Ce facem noi? Vom face tot ce este posibil ca sa-i convingem sa se razgandeasca", a afirmat ambasadorul ungar.

El a subliniat ca Ungaria sprijina Romania pentru ca acele state membre UE care sunt sceptice cu privire la intrarea in Schengen - cum ar fi Franta sau Germania - sa-si schimbe opinia.

Presa germana a relatat ca ministrul maghiar de interne Sandor Pinter ar fi afirmat miercuri ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, zona de libera circulatie in Europa, a fost amanata.