Traficul rutier se desfasoara cu dificultate joi dupa-amiaza pe DN 1 pe Valea Prahovei, pe sensul de urcare spre statiunile montane, coloanele de masini intinzandu-se pe aproximativ 10 kilometri, informeaza Agerpres.

DN 1Foto: AGERPRES

Potrivit agentului sef principal de politie de la Dispeceratul de monitorizare a traficului din Sinaia, Simioana Viorel, coloana de autoturisme s-a format de la intrarea in Sinaia si pana in centrul statiunii Busteni.

Viteza de deplasare este de aproximativ 10-15 km/ora, cu intervale de stationare.

Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a informat ca miercuri dispeceratele de supraveghere video a traficului rutier din Barcanesti si Sinaia au inregistrat valori de trafic foarte ridicate, peste 11.000 de autovehicule, in conditiile in care intr-o zi obisnuita aceste valori sunt la jumatate.

In zona statiunilor, parcarile amenajate au fost deja ocupate, iar conducatorii auto vor fi nevoiti sa caute locuri de parcare pe strazile laterale, fapt ce va ingreuna si mai mult circulatia.

Pentru siguranta si fluidizarea traficului rutier, in statiunea Busteni au fost amplasate separatoare de sens, al caror rol este acela de a impiedica atat schimbarea sensului de mers, cat si traversarea neregulamentara a pietonilor, factori care favorizeaza formarea de coloane de autovehicule.

Agentii de politie rutiera actioneaza la fiecare intersectie din statiunile montane si in zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regula, apar probleme in ceeea ce priveste fluenta circulatiei.

Pentru evitarea aglomeratiei de pe DN 1 Ploiesti - Brasov, poate fi folosita si ruta DN 1 A Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele.

Pentru a se ajunge in zona Bran - Moeciu, conducatorii auto sunt sfatuiti sa urmeze traseul A 1 Bucuresti - Pitesti, DN 73 Pitesti - Brasov.