Hidrologii au emis o atentionare cod galben de inundatii, valabila de miercuri pana vineri. Mai multe rauri din vestul tarii ar putea avea cresteri importante de debite in urma ploilor prognozate pentru urmatoarele zile, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

"Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile insemnate cantitativ prognozate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate cu efect de inundatii locale, precum si cresteri de niveluri si debite cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

Se instituie COD GALBEN pe raurile: Tur-jud. SM, Crasna-jud.SJ si SM, Barcau- jud.SJ si BH, Crisul Repede-jud.CJ si BH, Crisul Negru-jud.BH si AR, Crisul Alb-jud.HD si AR, Strei-jud.HD, Aries-jud.AB si CJ, Bega, Bega Veche, Timis,Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna -jud.TM si CS, Jiu si afluentii sai dedreapta -jud HD, GJ, DJ si MH, afluentii Oltului inferior (Olanesti, Bistrita, Oltet,Topolog) ¬jud. VL", se arata intr-un comunicat al INHGA.

In comunicat se mai mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor vizate.