"Ii recomand lui Valentin Fatuloiu sa se abtina de la declaratii pana la finalizarea raportului", a afirmat luni ministrul de Interne, Traian Igas, referindu-se la cazul presupusei mite oferite secretarului de stat de catre omul de afaceri Catalin Chelu. Fatuloiu a declarat zilele trecute ca fiul sau Alexandru, al carui nume a aparut in scandal, nu are nicio legatura cu Chelu. Numele lui Alexandru a fost implicat in dosar in urma unei "tradari" a politistilor de la Economic, a afirmat Fatuloiu.

"Daca stie care colegi l-au tradat, sa spuna cine sunt acestia", a zis Igas, referindu-se la afirmatiile lui Fatuloiu. "Nu stiu ce intelege el prin tradare", a completat ministrul.

Rugat sa ofere mai multe declaratii despre acest subiect, Igas a refuzat, precizand ca "atata timp cat nu am un raport clar, eu nu pot sa incalc legea".

Directia Nationala Anticoruptie a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul omului de afaceri galatean Catalin Chelu, dupa ce ar fi incercat sa ii ofere mita 50.000 de euro secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu, pentru a rezolva favorabil dosare aflate in lucru la unitati de parchet, intre care si DIICOT. Chelu si celelalte trei persoane retinute in cazul presupusei mite oferite lui Fatuloiu au fost arestate peventiv pentru 29 de zile, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a admis, duminica dimineata, cererea procurorilor DNA.

Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost dusi in arestul Directiei Cercetari Penale.

Valentin Fatuloiu a declarat pentru Realitatea TV ca "intre fiul meu si Chelu nu este nicio legatura. El a fost, dupa ce m-au tradat ofiterii de la Economic, carora le-am cerut sa faca o harta relationala cu toate clanurile financiare din tara. Printr-un interpus, Chelu l-a sunat pe fiul meu ca sa-i dea telefonul pentru a discuta cu mine sa cadem la pace, pentru ca altfel ma face praf pe televiziuni. M-am intalnit cu el cand mi-a dat banii. Fiul meu nu face imprumuturi. Este un om de afaceri onest, n-a avut niciodata probleme cu legea. A avut cateva contracte unde nu i s-au dat banii si bineinteles, din obligatie contractuala, a solicitat instantei".