Omul de afaceri Catalin Chelu ar fi incercat sa-i ofere un milion de euro mita secretarului de stat chestor Dan Valentin Fatuloiu. Informatia privind tentativa de mita a fost facuta publica de tabloidul Libertatea, care nu citeaza nicio sursa, iar ulterior Realitatea a precizat ca omul de afaceri in cauza este controversatul Catalin Chelu.

Dan Valentin FatuloiuFoto: Agerpres

Potrivit primelor informatii, chestorul Fatuloiu ar fi refuzat mita iar Catalin Chelu ar fi fost condus la sediu Directiei Nationale Anticoruptie, pentru cercetari.

"A venit in birou", a fost singura declaratie pe care a facut-o chestorul Fatuloiu, in drum spre sediul DNA.

Potrivit primelor informatii, autodenuntul ar fi fost facut de Valentin Fatuloiu, dar unele surse afirma ca ar fi vorba de un dublu autodenunt, in conditiile in care si cealalta parte ar fi sesizat procurorii DNA.

Realitatea TV explica si cum a ajuns in posesia imaginilor filmate in parcarea sediului Ministerului de Interne: "Intamplator", o echipa a televiziunii trecea prin zona si a reusit sa filmeze imaginile cu perchezitia masinilor oamenilor de afaceri.

Si site-ul crimetime.ro din grupul Pro prezinta imagini de la aceeasi perchezitie.

Numele lui Dan Valentin Fatuloiu a fost implicat in scandalul de la Piatra Neamt, cand interlopul Gheorghita Mararu a fost impuscat intr-un restaurant de Cristian Chilat.

In urma acestui scandal, Valentin Fatuloiu i-a propus ministrului de Interne demisia lui Aurelian Soric, seful IPJ Neamt, si a sefului Politiei Romane, Petre Toba.

"Mituitorii au fost prinsi in flagrant de DNA. Vroiau sa rezolve niste dosare si mi-au oferit doua case, doua masini si 50 de mii de euro".", a declarat pentru Gandul chestorul Fatuloiu.

Cine este Catalin Chelu

Catalin Chelu - 44 de ani - este unul dintre cei mai activi jucatori pe piata de capital. Printre cele mai recente achizitii, facute prin intermediul a trei firme pe care le controleaza, sunt aproape 50% din Lactate Natura Targoviste (INBO) de la SIF Oltenia si Broker Cluj pentru circa 16,5 mil. lei (3,86 mil. euro), una dintre cele mai mari tranzactii din ultimele 30 de zile de pe piata RASDAQ.

Chelu este si unul dintre cei mai mari actionari de la SIF-uri, detinand impreuna cu mai multi investitori cu care a fost banuit ca ar fi actionat in mod concertat pachete de peste 6% la SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5). Omul de afaceri neaga insa orice asociere cu firmele care apar ca actionand in mod concertat cu el la SIF-uri.

Chelu are propria sa firma de brokeraj, City Invest din Galati, care a primit in urma cu cateva luni autorizatia de a realiza tranzactii pe Bursa. Potrivit Forbes Romania, Chelu are o avere estimata la 17 milioane de euro locul 312 pe Romania

Vom reveni cu amanunte.