Andreea-Mihaela Birlea a deschis un proces in care cere Judecatoriei Sectorului 1 din Capitala sa constate ca este fiica poetului Adrian Paunescu, ea chemandu-i in instanta pe sotia acestuia, Carmen Paunescu, precum si pe cei trei copii recunoscuti ai poetului defunct - Andrei, Carmen si Ana Maria, informeaza Mediafax.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Judecatoriei miercuri, 10 noiembrie, la trei zile dupa ce Adrian Paunescu, decedat saptamana trecuta, a fost inhumat.

Obiectul dosarului este, conform portalului Judecatoriei Sectorului 1, "tagada paternitate, stabilire paternitate".

Procesul va incepe in 23 martie 2011.

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.

Prima sotie a poetului, Constanta Buzea, scria ca Adrian Paunescu ar fi avut doua fete gemene dintr-o relatie cu o alta femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodata.

  • "Cateva luni dupa nasterea Ioanei (prima fiica a cuplului Adrian Paunescu - Constanta Buzea, n.r.), stand noi de vorba, incercam sa-l asigur ca urmatorul nostru prunc o sa fie baiatul pe care si-l doreste. Dar ii scapa o remarca aiuritoare, ca lui i se vor naste numai fete. Cum asa?! Si, fara sa-i pese de efect, mi se spovedeste cu orgoliu ca este tata si la alta casa. Ca o nebuna indragostita de el, femeie maritata, i-ar fi nascut gemene", a scris Constanta Buzea.
  • "Imi deschide o blonda nisipie care ma piloteaza in tacere catre un patut dublu cu grilaj, in care copilele isi zbateau bucuroase manutele si genunchii, intre papusi si sumedenie de jucarii intr-un aranjament ostentativ. Este mai scunda decat mine, transpira cuprinsa de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruita probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu nasteam in iunie, ea in septembrie. Adrian reusise performanta de a trai linistit, penduland fara istov intre doua femei insarcinate, una mai naiva decat alta, nevasta si amanta, alaptandu-i pruncii dolofani", mai scrie Buzea.

Pe de alta parte, Adrian Paunescu a confirmat, intr-un interviu publicat de revista Tango in 2009, existenta unui copil din flori, a carui situatie legala nu a elucidat-o, insa, niciodata. "N-am elucidat-o pentu ca fiinta despre care e vorba a incercat un santaj pe care nu-l suport, poate sa vina si de la puterile atomice. Si anume, a incercat sa intre si ea la pachet, in eventuala recuperare a acelui copil. Asa s-au intrerupt discutiile", spunea Paunescu atunci.