Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, a fost ridicat, in noaptea de miercuri spre joi, de catre politisti de la domiciliul sau din municipiul Sibiu si transportat in arest la Alba Iulia, acolo unde se judeca procesul in care este acuzat de fapte de coruptie, scrie Mediafax.

Politistii au sosit, in noaptea de miercuri spre joi, cu o autospeciala a Politiei la domiciliul prim-procurorului Florin Apostu din municipiul Sibiu, iar sotia magistratului le-a deschis poarta si au intrat in curte si apoi in casa. Dupa aproximativ 20 de minute, Florin Apostu insotit de politisti a iesit din curte si a urcat in masina Politiei.

Intrebat cum comenteaza decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Florin Apostu a declarat ca este tratat ca "cel mai mare infractor".

"Cum sa mai comentez. Parca sunt cel mai mare infractor. Pericol social", a declarat Apostu si a urcat in autospeciala Politiei care a ponit spre Alba Iulia, acolo unde se judeca procesul in care Florin Apostu si un ofiter SRI sunt acuzati de fapte de coruptie.

Instanta suprema a decis, miercuri, arestarea preventiva a prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu, si a ofiterului SRI Tiberiu Popescu, acuzati de fapte de coruptie.

Judecatorii Inaltei Curti De Casatie si Justitie (ICCJ) au admis contestatia procurorilor anticoruptie fata de decizia instantei inferioare, potrivit careia cei doi sa fie cercetati in stare de libertate in cazuri de coruptie. Curtea de Apel Alba-Iulia respinsese, vineri, propunerea Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia de arestare preventiva a prim-procurorului Parchetului Judecatoriei Sibiu si a ofiterului SRI retinuti pentru fapte de coruptie, dispunand in cazul acestora interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

Decizia a fost contestata de DNA la instanta suprema. Procurorii DNA au obtinut avizul CSM pentru retinerea si pentru propunerea de arestare preventiva a lui Apostu.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Nicusor Florin Apostu, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi comis peste zece fapte penale in trei luni, majoritatea infractiuni de trafic de influenta si luare de mita, el primind bani, mancare, alcool, un parfum sau o revizie gratis.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie arata ca Apostu este acuzat de opt infractiuni de luare de mita, doua de trafic de influenta, instigare la fals intelectual, doua fapte de retinere sau distrugere de inscrisuri si de favorizarea infractorului.

Co-inculpatul din acest dosar, ofiterul SRI Tiberiu Narcis Popescu, este acuzat de trei infractiuni de dare de mita, de complicitate la retinere sau distrugere de inscrisuri si de complicitate la favorizarea infractorului.