Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, se intalneste, luni, la Bucuresti, cu seful Misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks. Vor fi discutate probleme referitoare la situatia colectarii veniturilor pe primele noua luni, incasarile sub program la impozitele directe, precum si aspecte legate de codul de procedura fiscala si de contestarea actelor administrative fiscale.

Potrivit Agerpres, la aceasta intalnire vor participa seful Directiei Legislatie si Impozite Directe din Ministerul Finantelor Publice, Dragos Doros, seful Directiei Cod Procedura Fiscala, Tanti Anghel, si seful Directiei Generale de Solutionare a Contestatiilor din ANAF, Ion Capdefier.

Discutiile iau in considerare faptul ca incasarile bugetare totale la noua luni au reprezentat 100,2% fata de nivelul programat, iar incasarile la bugetul de stat - 101%. Incasarile din TVA au reprezentat 102,7% fata de nivelul programat, accizele - 104,4%, iar incasarile din taxe vamale 104,8%. Veniturile incasate din impozitul pe profit au reprezentat 97,4% din programul MFP, iar la impozitul pe venit 99,8%.