Presedintele Traian Basescu s-a declarat multumit de stadiul lucrarilor la podul peste raul Suceava de pe DN 17A Siret-Radauti, in localitatea suceveana Dornesti, unde in prezent se monteaza hidroizolatia, spunand ca acesta va putea fi dat in folosinta la jumatatea lunii noiembrie, relateaza Mediafax. Podul a fost rupt de viitura la inundatiile din vara trecuta.

Presedintele Traian Basescu a inspectat lucrarile de la Dornesti si a parcurs intregul pod, spunand ca are impresia ca acesta este mai lung.

El le-a spus constructorilor ca lucrarile se afla "la limita cu iarna" si ca termenul de finalizare, stabilit pentru 15 noiembrie, ar putea fi devansat cu o zi.

"Cred ca il terminati pe 14 noiembrie", le-a spus presedintele constructorilor, aratand ca dupa acea data militarii care deservesc actualul pod de pontoane de la Dornesti se vor putea reintoarce in cazarmi.

Presedintele a spus ca ideea instalarii podului de pontoane a fost una buna, acesta fiind tranzitat de aproximativ 4.000 de autoturisme, zilnic.

Seful statului s-a interesat si de stadiul lucrarilor de reparatii la calea ferata pe tronsonul Suceava -Dornesti, distrusa de viituri pe trei portiuni, iar presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a spus ca lucrarea va fi gata in 10 noiembrie.

Traian Basescu s-a interesat, de asemenea, si de stadiul lucrarilor de reconstructie a caselor distruse de ape. Primarul localitatii Dornesti, Gheorghe Luta, i-a spus presedintelui ca 30 din cele 40 de familii ale caror case au fost distruse de inundatii s-au mutat deja in noile locuinte. Primarul a aratat ca in cazul locuintelor nefinalizate s-a ajuns la stadiul de montare a acoperisurilor sau la lucrarile interioare.

Presedintele Traian Basescu viziteaza vineri zonele din Moldova care au fost afectate de inundatii in aceasta vara. In jurul orei 12.00, presedintele ar urma sa ajunga si la digul aflat in constructie la Rotunda-Buruienesti, in judetul Neamt, dupa care este asteptat in localitatea bacauana Saucesti.

Ultima vizita pe care Traian Basescu a facut-o in cele trei zone afectate de inundatiile din aceasta vara a fost in 7 septembrie.

Presedintele a mentionat ca va reveni in zona in perioada sarbatorilor de iarna sa-si viziteze socrii, ocazie cu care va veni sa vada podul finalizat, relateaza Agerpres.

Desi a fost intrebat de ziaristi pe marginea unor subiecte privind actualitatea politica, Traian Basescu nu a dorit sa faca niciun comentariu.

In comuna Dornesti au fost afectate in urma inundatiilor 330 de case, iar 40 de locuinte trebuie reconstruite. Pagubele produse de inundatiile de la sfarsitul lunii iunie in judetul Suceava se ridica la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83,8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava.