Maternitatea Giulesti a reluat internarile, incepand de luni la pranz, fiind amanata pentru o zi redeschiderea sectiei de anestezie terapie intensiva nou-nascuti prematur si a blocului operator, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Marius Savu.

Acesta a precizat ca pentru unitatea de terapie intensiva si blocul operator sunt asteptate rezultatele de laborator. In schimb, pentru celelalte sectii maternitatea a fost deschisa.

"Pot fi facute internari, investigatii de laborator, dar inca nu operatii de cezariana si internari in sectia de anestezie terapie intensiva", a spus directorul.

Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a fost informat inca de saptamana trecuta de Directia de Sanatate Publica a Capitalei si de ASSMB despre faptul ca, incepand de luni, in Maternitatea Giulesti vor fi reluate internarile.

Primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat, duminica, Maternitatea Giulesti, el spunand ca lucrarile de renovare au fost terminate, iar constructorul s-a incadrat in termenul promis.

Oprescu a precizat ca s-au montat detectoare de fum si supraveghere video doar la Sectia terapie intensiva prematuri, care a fost renovata, pentru ca in restul saloanelor nu a fost nevoie, fiind asezate in asa fel incat, prin prezenta bolnavilor, exista supraveghere permanenta.

Primarul Capitalei a spus ca la maternitate sunt in total 38 de asistente, cate doua pe tura, numar considerat de acesta suficient.

Pe 16 august, un incendiu a avut loc in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Patru bebelusi au murit pe loc iar alti 7 au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu, in stare grava. Unul dintre ei a murit la cateva zile, din cauza arsurilor profunde. Un alt bebelus s-a stins din viata pe 12 septembrie, din cauza arsurilor.