Infirmiera de la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, acuzata de mama unui bebelus ca i-ar fi lipit acestuia suzeta la gura cu leucoplast, pentru a-l face sa nu mai planga, a fost gasita nevinovata de Consiliul etic al spitalului, anunta TimisOnline. Consiliul etic, reunit vineri, i-a audiat pe seful de sectie, asistenta sefa, asistenta din tura de noapte si infirmiera incriminata si a decis ca personalul nu a incalcat normele de comportament, nu s-a abatut de la normele de conduita profesionala si nu a incalcat drepturile pacientului in acest caz.

"Conducerea spitalului va analiza situatia prezentata de consiliul etic si de cel de disciplina, care nu a evidentiat necesitatea unei sanctiuni sau vinovatii a personalului, in data de 21 septembrie", a declarat Mihai Gafencu, purtatorul de cuvant al spitalului.

Bebelusul si mama acestuia au fost externati joi, la cerere, iar mama copilului nu a participat la sedinta Consiliului etic al spitalului, cu toate ca fusese invitata: "Eu l-am internat cu febra, iar la spital i-au dat numai nurofen, sirop. Am considerat ca acest medicament i-l pot administra si eu acasa, de aceea l-am externat, la cerere. Interesant este ca, desi in spital nu i-au administrat altceva, la externare mi s-a prescris o reteta si acum, pe langa sirop, ii mai dau si antibiotic", a declarat femeia, pentru TimisOnline.