Ioana Maria Vlas, condamnata la 10 de inchisoare in dosarul FNI, afirma ca dosarul Sorin Ovidiu Vintu este unul politic in masura in care omul de afaceri "s-a bagat in politica". Vlas a afirmat, intr-un interviu acordat Realitatea TV din inchisoare, ca decizia de arest preventiv "e deplin acoperita" avand in vedere "talentele lui de manipulare, de minciuna, santaj si cumparare".

Ioana Maria VlasFoto: Agerpres

"Vintu a trecut dintr-o barca in alta, ma mir c-a facut asa ceva. Cineva trebuie sa plateasca aceasta inconsecventa politica. Ma mir ca a facut-o si daca stau bine sa ma gandesc m-a dezamagit, eu sa fi fost in locul lui as fi tinut-o langa - ori cea, ori hais", a afirmat cea care a fost denumita "mama FNI".

"Scandalul este politic pentru ca el s-a bagat in politica. Cine naiba l-a pus pe SOV sa se amestece in treaba asta?", a comentat ea.

"Dl. Basescu e un zoon politikon perfect, care face exact ce trebuie, cand trebuie si cat trebuie fara niciun fel de remuscare".

In opinia sa, decizia de arestare preventiva este justificata: "Cu el afara, cu talentele lui de manipulare, de minciuna, santaj si cumparare, (articolul, n.r.) 148 e pe deplin acoperit. Cata vreme e acolo mai putin poate sa faca rau", considera Ioana Maria Vlas.

Intrebata daca isi doreste ca omul de afaceri sa ramana in puscarie, Vlas a raspuns: "Din punct de vedere strictamente uman nu as vrea sa stea in puscarie. Nu sunt caine ca sa doresc sa stea la parnaie".

Ioana Maria Vlas a afirmat ca Nicolae - care "nu a fost un om rau" - a facut "treaba cea mai murdara" in "toata aceasta porcarie" si ca mana dreapta a lui Vintu "si-a luat lumea in cap in iulie '99 si s-a apucat sa bea in prostie, pentru ca il apucase durerea de cap de ceea ce i se poate intampla"

Vlas l-a acuzat pe Vintu ca "s-a bucurat de infractiunea comisa de Nicolae Popa de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi" astfel incat "acuzatia de favorizare a infractorului e vax".

In libertate, Sorin Ovidiu Vintu este un pericol

Pe de alta parte, intr-un alt interviu, acordat pentru Antena 3 cu cateva ore inainte de decizia Curtii de Apel, Vlas a declarat ca "in libertate, Sorin Ovidiu Vintu este un pericol, pentru ca este in stare sa intoarca toata lumea pe dos".

"Statul roman a fost neputincios in fata lui Vintu", a afirmat Ioana Maria Vlas.

"Vintu o sa taca din loialitate, dar si din frica. Nu e bine sa dezgropi mortii, ca put. Nici nu va puteti inchipui cat de ingrozitor put", a continuat ea.