Omul de afaceri Octavian Turcan, cetatean moldovean considerat un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu si suspectat ca i-ar fi transferat bani in Indonezia lui Nicolae Popa, a fost si el retinut, joi, pentru 24 de ore, anunta Mediafax. Octavian Turcan este a treia persoana retinuta joi de procurori in acest caz, dupa Sorin Ovidiu Vantu si soferul acestuia, Alex Stoian.

Pe numele lui Octavian Turcan s-a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, sub acuzatia de favorizarea infractorului.

"Justitie la televizor nu se poate!", a declarat Octavian Turcan in timp ce intra in sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat.

La sediul Parchetului este asteptat si Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, a carei locuinta a fost perchezitionata joi de anchetatori.

Reamintim ca Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut joi de procurori pentru 24 de ore, el fiind acuzat de savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului. Potrivit unor surse judiciare, Sorin Ovidiu Vantu l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, fost director Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii FNI, sa fuga din Romania si i-ar fi trimis acestuia in Indonezia diverse sume de bani.

Procurorii au efectuat perchezitii la locuintele lui Sorin Ovidiu Vantu, presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Liviu Luca, omul de afaceri Octavian Turcan si Alex Stoian.