Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 12 persoane retinute pentru inselaciuni imobiliare, alte trei primind interdictie de a parasi Bucurestiul pe perioada cercetarilor, informeaza Mediafax.

Procurorii DIICOT - Structura Bucuresti - au cerut instantei Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva pentru 29 de zile in cazul lui Marin Darjan, considerat liderul retelei infractionale, Constantin Darjan, zis Costel a lui Boja, Andrei Darjan, Cristian Victor Stan, zis Liviu, Magdalena Bincaru, Mihai Draghici, Stela Neagu, Ion Cervaniuc, Tudora Draghici, zisa Dorina, Andreea Madalina Serban, Valentina Evani, Ioana Florea, Nicolae Eugen Danila, zis Nea Grigore, Adriana Elvira Stefanescu si Viorel Ion Dumitru, acuzati ca ar fi inselat mai multe persoane cu terenuri si locuinte.

Instanta a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva doar pentru 12 din cele 15 persoane, stabilind ca Ioana Florea, Andreea Madalina Serban si Adriana Elvira Stefanescu sa fie cercetate in libertate, in cazul lor fiind luata masura interdictiei de a parasi Bucurestiul pentru 29 de zile.

Decizia poate fi contestata la instanta suprema.

Procurorii au retinut, joi noapte, 15 din cele 25 de persoane invinuite de inselaciuni imobiliare, in cazul altor membri ai gruparii infractionale dispunand masura interdictiei de a parasi Capitala pe perioada cercetarilor.

Printre persoanele pentru care procurorii au luat masura interdictiei de a parasi Capitala se afla trei avocati si directorul de la o unitate bancara.

Anchetatorii au facut, joi, 47 de perchezitii domiciliare in Bucuresti pentru prinderea membrilor unei grupari de inselaciuni imobiliare, in urma carora au dus la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti, pentru audieri, 45 de persoane.