UPDATE - Presedintele Traian Basescu a vizitat joi, la Dornesti, o familie cu sapte copii, careia i s-a reconstruit casa distrusa la inundatiile din luna iunie, relateaza Agerpres. Aceasta este prima locuinta reconstruita, din fonduri si materiale de constructie obtinute din sponsorizari de la persoane fizice.

Abordat fiind de o femeie, care i-a spus ca are noua copii si ca traieste din alocatiile acestora, presedintele i-a promis ca o va ajuta la repararea casei, grav afectate de inundatii.

Mai mult, Traian Basescu i-a promis ca, din primele materiale de constructie, va primi si ea pentru repararea casei si i-a transmis presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, sa o ajute sa mai construiasca o camera la locuinta, avand in vedere ca are atat de multi copii.

In Dornesti se vor reconstrui 45 de case, dintre care la 28 au inceput lucrarile, iar 161 vor fi reparate.

In comuna Dornesti au fost grav afectate de inundatii 355 de case.

Primarul comunei Dornesti, Gheorghe Luta, a mentionat ca a primit finantare de la Guvern, din Fondul de Mediu, 2,5 milioane de lei, pentru regularizarea paraului Ruda, lucrarile urmand sa fie executate pe o lungime de 1,5 kilometri, la care se adauga si un pod, de catre 'Apele Romane'. Edilul a sustinut ca banii au intrat deja in contul Societatii 'Apele Romane', lucrarile urmand sa demareze joi.

Tot joi, presedintele Traian Basescu, il va intalni, la Iasi, pe premierul Republicii Moldova Vlad Filat. Potrivit serviciului de presa al Guvernului, citat de Unimedia, cei doi urmeaza sa discute despre actiunile care vor fi intreprinse in vederea transportarii ajutoarelor pentru constructia caselor sinistratilor din lunca Prutului.