Magistratii Judecatoriei sectorului 1 au respins, luni, cererea procurorilor DNA de prelungire a interdictiei lui Dan Diaconescu de a parasi tara, in dosarul in care este cercetat pentru santaj, alaturi de Doru Parv, realizator la postul de televiziune OTV, anunta Mediafax. Decizia de luni poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru santaj pe 23 iunie, insa in 25 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu si mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus atunci o serie de interdictii, printre care aceea de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Tot luni, instanta a decis prelungirea cu inca 20 de zile a mandatului de arestare preventiva a lui Doru Parv.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atat direct, cat si prin intermediul lui Dorel Parv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite". Primarul ar fi platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei lui Doru Parv, sustin procurorii.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare tot pentru santaj, intr-un alt dosar aflat pe rol la DNA, de data aceasta alaturi de Mihai Ghezea.